Tel.: +38631 519 926
Email: lucija.peklar@gmail.com

Dnevi odprtih vrat destinacije Jeruzalem 2020

Objavil lucy dne

Dnevi odprtih vrat destinacije Jeruzalem 2020

Jeruzalem ali mesto miru po hebrejsko, velja za biser Prlekije in nebeški kraj, ki je s svojo lepoto prepričal že križarje v 13. stoletju, ko so iskali pot v Sveto deželo. Lepota pokrajine, vrhunska vina in gostoljubni domačini danes privabljajo številne obiskovalce od blizu in daleč.

V letošnjem letu pripravlja destinacija Jeruzalem ponovno Dneve odprtih vrat, kjer bodo številne vinske kleti, turistične kmetije, muzeji in ostali turistični ponudniki odprli svoja vrata in bogato razvajali svoje goste. 

V letu 2020 se bodo na destinaciji Jeruzalem odvijali sledeči vikendi odprtih vrat:

Medeni vikend na destinaciji Jeruzalem bo posvečen čebelam in njihovemu kraljestvu. Tekom vikenda se bodo zvrstile številne prireditve, ki bodo obiskovalcem približale svet čebel, čebelarji pa bodo organizirali razne delavnice in spekli medene dobrote.

15. 5. – 17. 5. 2020
Poslikave panjskih končnic, delavnice peke medenega peciva, degustacije izdelkov iz medu in cvetnega prahu, predstavitve čebelarjev, vodeni ogledi.

Ob vikendu vinskih kleti bodo številni vinogradniki odprli vrata svojih vinskih kleti in delili z obiskovalci najboljše iz njihovih kleti, turistične kmetije pa vas bodo razvajale s številnimi kulinaričnimi specialitetami.

14. 8. – 16. 8. 2020

Degustacije v vinskih kleteh, postavljanje klopotca, obiski turističnih kmetij,  obiski kulinaričnih tržnic.

»Življenje je prekratko, da bi pili slabo vino.«

*neznan avtor

sl_SISLO
en_USEN sl_SISLO