Tel.: +38631 519 926
Email: lucija.peklar@gmail.com

Vinski potep po Ptuju

Objavil lucy dne

Vinski potep po Ptuju

Ptuj – eno najlepših in najstarejših mest v Sloveniji. Mesto, obdano z dvema vinorodnima deželama in reko Dravo se je v zgodovino vpisalo leta 69, ko so rimske legije podprle Vespazijanovo izvolitev za cesarja. Svoj vrhunec je mesto doseglo v rimskega imperija, v srednjem veku pa je za kulturni in gospodarski razvoj mesta poskrbela plemiška družina gospodov Ptujskih, ki so Ptuju več kot 300 let vladali. Danes se mesto Ptuj ponaša z bogato vinsko in kulturno dediščino, saj je mesto zgrajeno na vinskih kleteh, tradicijo najstarejše pa vztrajno nadaljuje Ptujska vinska klet.

Kaj boste doživeli?

Sprehod čez najstarejše mesto z ogledom največjih znamenitosti  – legenda o Orfeju in plemiški rodbini Leslijev – pokušnja odličnih haloških vin – ogled najbogatejše zbirke glasbil v Sloveniji in drugih, impresivnih grajskih zbirk – oddih v simpatični, umetniški kavarni – razvajanje s tradicionalnimi ptujskimi jedmi v mirnem in zelenem kotičku Ptuja

 

Vinsko potepanje po Ptuju vključuje:

  • sprehod čez najstarejše mesto in ogled mestnih znamenitosti (nekdanja judovska četrt, Minoritski samostan s cerkvijo, mestni stolp, cerkev Sv. Jurija, legenda o Orfeju)

  • vodeno pokušnjo haloških vin, skupaj s kruhom in sirom
  • vstopnino v ptujski grad in ogled grajskih zbirk pod strokovnim vodstvom
  • 5-hodna večerja v priznani gostilni na Ptuju (pozdrav iz kuhinje, predjed, juha, glavna jed, sladica)
  • turistično vodenje ves čas izleta

5

Cena vinskega doživetja: odvisna od števila udeležencev in programa, ki se lahko prilagodi željam skupine.

Pri min. 2 udeležencih znaša cena doživetja 120€ na osebo, pri 5 udeležencih: 99€ na osebo, pri 9 udeležencih pa 89€ na osebo.

Trajanje doživetja: cel dan (8-9 ur), možnost poldnevnega izleta

Velikost skupine: 2-9 udeležencev

sl_SISLO